Route naar en Parkeren in Muiden

Opstapplaats Muiden
De opstapplaats is de haven van Muiden, gelegen aan de Herengracht. Muiden is een kleine vestingstad en heeft als zodanig weinig beschikbare parkeerplaatsen in het centrum. Aan te raden is om net buiten het centrum te parkeren. Het stoomschip De Succes zal waarschijnlijk aangemeerd liggen ter hoogte van Fort H op 100 meter van P2.

– Auto
De snelwegen zijn vernieuwd rondom Muiden. Niet alle routeplanners zijn hiervan al op de hoogte. Volg de borden Muiden en Muiderslot vanaf de A1.
Parkeren kan op P1 aan de Maxisweg, hoek Weesperweg (gratis en onbewaakt, op 10 minuten loopafstand van de veerboot). Er zijn hier 167 parkeerplaatsen met drie extra voor gehandicapten.
Parkeren op P2 aan de Lange Muiderweg (gratis en met cameratoezicht, op 100 meter loopafstand van De Succes ). Er zijn hier 145 parkeerplaatsen.

Parkeren in Muiden zelf op parkeerplaatsen 1 t/m 5 (betaald en onbewaakt, op enkele minuten loopafstand van de veerboot). Bij parkeerplaats 1 zijn 23 parkeerplaatsen, bij 2 zijn het er 12, bij 3 zijn het er 41 en twee extra voor gehandicapten, bij 4 zijn het er 25 met drie extra voor gehandicapten en bij 5 zijn het er 22. Tarief tussen 09:00-21:00 uur € 2,40 per uur. Een dagkaart kost € 21,60.

Let op: Betalen kan in heel Muiden alleen met een pinpas of met creditcard. Met een parkeerapp zoals ANWB Parkeren, Parkline, Yellowbrick en Parkmobile kan je ook terecht.

Forteiland Pampus

Forteiland Pampus werd gebouwd tussen 1887 en 1895. Om Amsterdam te beschermen werd een meesterlijk militair plan ontworpen, de Stelling van Amsterdam. Om een aanval vanaf het IJ af te weren, besloot men een fort in het IJmeer te bouwen. Dit gebeurde ter hoogte van de zandbank “Pampus”. Hoewel Pampus in opdracht van het Ministerie van Oorlog werd gebouwd werd het nooit voor enige oorlogshandeling gebruikt. Eind jaren ’80 werd de Stichting Forteiland Pampus opgericht om het verval van het fort te stoppen. Dankzij jarenlange inzet van vrijwilligers is het fort een echte bezienswaardigheid geworden. Forteiland Pampus opende op 8 juli 2011 de deuren als eerste Nationale Bezoekerscentrum van de Stelling van Amsterdam en is ondertussen een echte toeristische attractie. Meer informatie: www.pampus.nl